Съдят в Одрин двамата братя - турски граждани  (E.E. и

...
Съдят в Одрин двамата братя - турски граждани  (E.E. и
Коментари Харесай

Съдят в Одрин братята, обвинени за убийството на българския граничар

Съдят в Одрин двамата братя - турски жители  (E.E. и М.Е.). Те са упрекнати за стрелбата на българо-турската граница, при която почина младши контрольор Петър Бъчваров.
Прочетете още
Вчера, 8 ноември 2022 година, двамата бяха хванати при интервенция на жандармерията.

При претърсването им бе конфискувана и ловната пушка, с която е стреляно по българския служител на реда, съобщи БНР. Бяха открити и 23 броя ловни патрони. Турските медии показват, че двамата имат регистрация в полицията за голям брой обири.

Междувременно България и Турция са се договорили да основат взаимна работна група за битката с проведената престъпност, противозаконната имиграция и митниците, която ще заседава всеки месец.

Това стана ясно след срещата от тази заран на заместник-министрите на вътрешните работи Емил Ганчев и Венцислав Катинов с Валията на Одрин Кюршат Кърбъйък. Искането на българската страна е следствието за стрелбата, при която служител на реда Петър Бъчваров беше погубен, да се води взаимно сред двете страни. 

Главният прокурор Иван Гешев благодари на турските прокурори за бързата реакция по отношение на убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров.

В Туитър основният прокурор Иван Гешев сподели, че " казусът с трафика на хора, с който е обвързвано убийството на българския служител на реда, може да бъде решен единствено с общите ни старания ".

Възможно е задържаните за убийството на граничния служител на реда двама турски жители да бъдат екстрадирани и съдени в България, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев в Елхово, където участва на поклонението на убития ни граничар.

" Има такава опция, естествено тя зависи от решението на турските управляващи - дали ще бъдат екстрадирани. Има формирани наказателни производства и в Турция, и в България. Вярвам, че прокуратурата ще направи такова искане по съответния ред и надлежно турските управляващи ще се произнесат по него ", разяснява Демерджиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР